Tiramisu recept

Nem is kérdés, hogy a tiramisu minden idők egyik legnépszerűbb desszertje. Jöjjön most egy pohárkrém egy kicsit másképp, cukormentes verzióban.

Hozzávalók 4 főre:

▪️ 4 db tojássárgája

▪️ 100 g eritrit (cukor helyettesítő édesítőszer)

▪️500 g mascarpone

▪️ 1 tk őrölt fahéj

▪️ 2 tk barna rum

▪️ 1 csipet só

Elkészítés:

👉Verd fel robotgéppel az alapkrémhez a tojások sárgáját és az édesítőt, majd add hozzá a barna rumot, a fahéjat, a sót és a mascarponét, és habverővel kb. 10 percig keverd, amíg könnyű, enyhe habos krémet nem kapsz.

👉A következő lépés a kávékrém elkészítése. Először keverd össze az édesítőt és az instant kávét 1 evőkanál vízzel, majd a mascarponéval. Habosítsd a habverővel addig, amíg megfelelő állagú krémet nem kapsz.

👉Az összeállításhoz öntsd mindkét krémet habzsákba, tegyél a poharakba egy réteg kekszet, nyomj rá egy kis alapkrémet, majd jöhet még egy réteg keksz Ezt követően egy adag kávékrém és végül egy újabb réteg alapkrém. Szórd meg kakaóporral és a díszítsd a tetejét keksz morzsákkal. Tálalás előtt érdemes hűtőszekrényben pihentetni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top