Nem is kérdés, hogy a tiramisu minden idők egyik legnépszerűbb desszertje. Jöjjön most egy pohárkrém egy kicsit másképp, cukormentes verzióban.
Hozzávalók 4 főre:
4 db tojássárgája
100 g eritrit (cukor helyettesítő édesítőszer)
1 tk őrölt fahéj
2 tk barna rum
1 csipet só
Elkészítés:
Verd fel robotgéppel az alapkrémhez a tojások sárgáját és az édesítőt, majd add hozzá a barna rumot, a fahéjat, a sót és a mascarponét, és habverővel kb. 10 percig keverd, amíg könnyű, enyhe habos krémet nem kapsz.
A következő lépés a kávékrém elkészítése. Először keverd össze az édesítőt és az instant kávét 1 evőkanál vízzel, majd a mascarponéval. Habosítsd a habverővel addig, amíg megfelelő állagú krémet nem kapsz.
Az összeállításhoz öntsd mindkét krémet habzsákba, tegyél a poharakba egy réteg kekszet, nyomj rá egy kis alapkrémet, majd jöhet még egy réteg keksz Ezt követően egy adag kávékrém és végül egy újabb réteg alapkrém. Szórd meg kakaóporral és a díszítsd a tetejét keksz morzsákkal. Tálalás előtt érdemes hűtőszekrényben pihentetni.