Fehérjeforrások az egészséges fogyásért

Miért fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyél be fehérjét a diétád során is?

A fehérje az egyike a három makrotápanyagnak a zsír és a szénhidrát mellett, amelyre a szervezetnek nagyobb mennyiségben van szüksége. A megfelelő fehérjebevitel fontos az izmok, a csontok és a szövetek egészségének megőrzéséhez. A fehérje számos testi folyamatban játszik szerepet, többek között a véralvadásban, a folyadékegyensúlyban, az immunrendszer reakcióiban és a látásban is. De hogyan táplálkozz, ha szeretnéd leadni a plusz kilókat?

Fehérjeforrások az egészséges fogyásért

Fehérjét számos élelmiszer tartalmaz. A 8 legjobb fehérjeforrás, hogy könnyedén menjen a fogyás:

✖️Kiváló fehérjeforrás mindenféle hús, legyen az baromfi, sertés vagy vadhús.

✖️A tojás tele van fehérjével, értékes zsírokkal, sok vitaminnal és ásványi anyaggal.

✖️A halnak és a tenger gyümölcseinek nagyon alacsony a zsírtartalma, aszénhidrát szinte nincs is bennük. 

✖️A túróban viszonylag alacsony a zsírtartalom a fehérjetartalomhoz képest, szénhidrátot pedig csak kis mennyiségben tartalmaz.

✖️A sajt nagyon jó olyan esetekben, ha nemcsak a fehérjebevitelt, hanem a kalóriabevitelt is szeretnéd növelni.

✖️A földimogyorót kiválóan lehet használni az étrend fehérje- és/vagy kalóriatartalmának növelésére.

✖️A hüvelyesek magas fehérjetartalmuk miatt szuperül tudják emelni az ételeink fehérjetartalmát. 

✖️A vegánok egyik csodafegyvere a szója, melynek magas a fehérjetartalma, közepes a zsírtartalma és alacsony a szénhidráttartalma. 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top
Scroll to Top