diétás mézeskalács

Közeleg a Karácsony, és vele együtt a sütés-főzés ideje is.

A mézeskalács készítés fontos része az ünnepi készülődésnek. Sokan úgy gondolják, hogy a hagyományos mézeskalács az igazi, de egyre többen kénytelenek lemondani róla, és egészségesebb változatot keresni. A diétás mézeskalács teljeskiőrlésű lisztből és édesítőszerrel készül, így az érzékenyebbeknek sem kell lemondaniuk a karácsonyi finomságról. Receptje és elkészítése ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos mézeskalácsé, energiatartalma viszont jóval kevesebb.

Diétás mézeskalács hozzávalói:

35 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt,

15 dkg zabpehely liszt,

12,5 dkg kókuszzsír,

20 dkg méz,

12,5 dkg édesítő,

1 evőkanál mézeskalács-fűszer,

1 teás kanál szódabikarbóna,

1 tojássárga a tésztába,

1 tojássárga a megkenéshez

Diétás mézeskalács recept

Elkészítése:

⏩Keverd össze a két fajta lisztet a szódabikarbonával és a fűszerekkel,

⏩Olvaszd fel a kókuszzsírt és add hozzá a lisztes keverékhez,

⏩Melegítsd fel a mézet az édesítőszerrel és add hozzá ezt is,

⏩Ezt követően dolgozd össze, majd szaggasd formára,

⏩A tetejét kend meg tojássárgával,

⏩15-20 perc alatt süsd készre,

⏩A kihűlt mézeskalácsokat pedig díszítsd mázzal.

Máz a díszítéshez:

Keverj el egy tojásfehérjét 6 kanál porcukorral és díszítsd ezzel a kihűlt mézeskalácsokat. A mázat akár ételszínezékkel vagy apró gyöngyökkel is díszítheted.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top
Scroll to Top