A bolognai spagetti egy igazán ízletes étel, melyet a megfelelő összetevőkkel egészséges, zsír csökkentett kivitelben is elkészíthetsz. Akkor sem kell lemondanod róla, ha épp diétázol. Így készítheted el a kedvelt étel kalóriaszegény változatát egyszerűen.
Hozzávalók:
▪️500 gramm darált csirke- vagy pulykamell,
▪️egy fej vöröshagyma,
▪️két gerezd fokhagyma,
▪️100 gramm passzírozott paradicsom,
▪️400 gramm darabolt és hámozott paradicsom,
▪️fűszerek,
▪️50 gramm rizstészta,
▪️15 gramm parmezán sajt,
Elkészítési mód:
🧅 Vágj apró kockákra egy fej vöröshagymát. Melegítsd fel az olívaolajat a serpenyőben, majd dobd rá a vöröshagymát, ezt követően tedd hozzá a lereszelt fokhagymát! Amikor már üveges a hagyma, tedd rá a darált húst, és kevergesd addig, amíg mindenhol szépen kifehéredik!
🍅Ha ez is megvan, mehet bele a kétféle paradicsom és a fűszerek, vagyis a só, a bors, az oregánó, a bazsalikom és a kakukkfű. Míg lassú tűzön rotyog a szósz, készítsd el a tésztát. A bolognai mellé ajánlott a rizstészta, hiszen alacsony a szénhidráttartalma, de választhatsz teljes kiőrlésű durumlisztből vagy konjaclisztből készült tésztát is. Az utóbbi a búzaliszt tökéletes gluténmentes alternatívája és szinte nulla szénhidráttartalommal rendelkezik.
🧀A bolognaihoz már csak egy kis sajt hiányzik. Jó tudni, hogy minél keményebb egy sajt, annál alacsonyabb a zsírtartalma. Jó választás lehet a bolognainkra egy kis parmezán, vagy akár a trappista sajt light verziója is.
Te is kedvet kaptál elkészíteni?