Diétás bejgli recept

A bejgli egy igazi hungarikum. amely nélkül a Karácsony sem az igazi. Ezért most hoztunk Nektek egy szénhidrátcsökkentett receptet, amit akkor is elkészíthettek, ha éppen diétáztok az ünnepi időszakban.

Hozzávalók:

500 g szénhidrát csökkentett liszt

25 dkg light vaj

2 tojás + 1 a kenéshez

csipet só

3 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer

1 db friss élesztő

1 dl tej

egy kávéskanál cukor

Töltelék:

25 dkg darált dió és 25 dkg darált mák

tej

mazsola

citrom

édesítő

Elkészítés:

–> Futtasd fel az élesztőt a tejben, addig morzsold el a liszttel a vajat, a 2 tojássárgáját, édesítőt, picit sót, majd add hozzá az élesztős egyveleget is. Gyúrj belőle tésztát és oszd 4 részre. Letakarva pihentesd, amíg elkészíted a tölteléket.

–> A töltelékhez áztasd a mazsolát pici meleg tejbe és rumba. A diót keverd össze kb. ugyanannyi édesítővel, majd add hozzá a mazsolát. Reszeld bele egy citrom héját, és adj hozzá annyi tejet, hogy ne folyós, de kenhető masszát kapj.

–> Nyújtsd ki a tésztalapokat (kb. fél centisre), majd kend meg egyenként a masszával. A szélüket egy picit hajtsd be, hogy ne folyjon ki sütéskor a töltelék, majd óvatosan tekerd fel őket. Egy kivajazott tepsibe helyezd őket szorosan egymás mellé, és kend meg a rudakat tojássárgájával.

–> Ezután pihentesd kb. 20 percet, és ismét kend meg, de most tojásfehérjével. Picit megint pihenő, majd szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süsd 30-35 percig.

Scroll to Top